Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Όλοι Μαζί!

 


Γεια χαρά σε όλους!

  Είμαστε μια ομάδα παιδιών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Αχαρνών. Στο Μενίδι.
Η όμορφη πόλη μας έχει θέα την Πάρνηθα. Αν και είμαστε από τους μεγαλύτερους δήμους στην Αττική, η πόλη μας δεν είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη. 
   Το Μενίδι θεωρείται εργατική κοινωνία, γι αυτό και  στην  περιοχή μας έχουν εγκατασταθεί οικογένειες από άλλους πολιτισμούς, που ήρθαν στην χώρα μας για να εργαστούν.
   Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό γιατί στο σχολείο μας είναι γραμμένα παιδιά από πολλές άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, έχουμε πολλά παιδιά από την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Ρωσία, το Πακιστάν, την Ινδία, την Κορέα και έχουμε και κάποια παιδιά που οι γονείς τους ήρθαν από τη Γερμανία, την Αυστραλία κ.α.

  Το  Όλοι μαζί είναι ένα διαπολιτισμικό project που ξεκίνησε τέλος Σεπτεμβρίου από το μάθημα των εικαστικών στην τάξη Ε2 και στη συνέχεια προχώρησε και με άλλες δράσεις σε άλλα τμήματα και ενσωμάτωσε και κάποιες που ήδη γίνονταν στο σχολείο. Λεπτομέρειες για το πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα θα πάρετε από τη σελίδα με τον τιτλο: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
    Σκοπός αυτου του project είναι μέσα από εικαστικές δράσεις, λογοτεχνίας, θεάτρου και αθλητισμού να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων μας, το μήνυμα πως ΌΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙΠέρα από τις διαφορές στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τις πολιτισμικές διαφορές και την καταγωγή ή την ιθαγένεια, όλοι οι άνθρωποι αισθανόμαστε με τον ίδιο τρόπο και  έχουμε τις ίδιες φυσικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες.

 Κάθε τι που θα συμβαίνει στο σχολείο μας μέσα στους επόμενους μήνες θέλουμε να μας θυμίζει το μήνυμα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Με ότι περνάει από το χέρι μας θα εμπλουτίσουμε την καθημερινότητά του σχολείου μας με την ιδέα της ΑΠΟΔΟΧΗΣ. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και ομορφότερο. Όλοι μαζί!

Αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Επειδή θέλουμε να μαζέψουμε στην αγκαλιά μας φίλους από κάθε γωνιά της γης, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε από την action aid, σαν σχολείο ένα παιδάκι από την Ρουάντα. Τα έξοδα της υιοθεσίας θα τα καλύψουμε με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε από τις χειροτεχνίες που πουλάμε  σε εποχιακά Μπαζάρ.

Ελπίζω να σας κεντρίσαμε την περιέργεια!

Με αγάπη
Η ομάδα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου